Akumulatory Forum

Witamy, Gościu Serdeczny
Proszę zaloguj się albo zarejestruj.    Nie pamiętasz hasła?
W dół
Odpowiedz
Nowy wątek
Strona: 1
TEMAT: Problem z CB440 Centra Plus
Problem z CB440 Centra Plus 1 Rok, 4 mies. temu  
Witam,

Po krótkim, bo dwutygodniowym postoju akumulator się rozładował. "Magiczne oczko" sygnalizujące stan naładowania czarne, żadne kontrolki się nie paliły. Zaniosłem do mieszkania żeby przed ładowniem miał szansę postać w ciepłym pomieszczeniu. Nie spieszyło mi się, więc dopiero po około 30 godzinach podłączyłem do ładowarki. Po ładowaniu sprawdziłem stan miernikiem napięcia 13V bez obciążenia, natężenia niestety nie sprawdzę miernik cyfrowy z maksymalnym pomiarem prądu do 20 A.

Zaskoczony jestem że kontrolka "magiczne oczko" nie działa. Chyba że działa tylko do 1 ładowania

Jutro sprawdzę czy samochód odpala.

Spotkał się ktoś z tym problemem?
Wpisz kod   
Zauważ, choć paski z kodem i Buźki nie są wyświetlane, można korzystać z BBCode i ikon emocji
Mirek

Reply Quote

O:Problem z CB440 Centra Plus 1 Rok, 4 mies. temu  
Akumulator niestety nie jest jeszcze w 100 % naładowany, ładowarki mają to do siebie, że ładują tylko do 14.5 V i ładowarka rozłącza układ, gdzie ładowanie kończące powinno się zakończyć na 16.5 V, wtedy magiczne oczko powinno się zapalić. Po podłączeniu do prostownika powinno się zapalić.
Wpisz kod   
Zauważ, choć paski z kodem i Buźki nie są wyświetlane, można korzystać z BBCode i ikon emocji
Marcin

Reply Quote

Do góry
Odpowiedz
Nowy wątek
Strona: 1
Reklama
projekty domów drewnianych - Philippines Phone Card - domy z drewna projekty - obróbka mechaniczna - www.mimar.com.pl - bukiety ślubne - kontenery socjalne - sprzęt rehabilitacyjny - pożyczka gotówkowa - phone card